Strudel cu mere


Adevaratul strudel cu mere de casa nici nu se compara cu cel din cafenele, este suculent, cu o crusta subtire. A prepara un strudel nu este atit de dificil dupa cum pare la prima vedere. Incearca aceasta reteta si te vei convinge singur(a) doar ca trebuie sa urmezi pas cu pas reteta de mai jos.


Ingrediente:

Faina de grau
270 g
Paine alba
50 g
Miez de nuca
100 g
Lamaie
½ buc.
Scortisoara sub forma de pudra
1 lingurita
Ulei
50 ml
Unt
120 g
Stafide
80 g
Mere
6 buc.
Zahar
150 g
Zahar pudra
40 g
Sare
½ lingurita
Mod de preparare:


Pentru a pregati aluatul avem nevoie de un bol , adaugam faina cernuta, sare si ulei,apa calduta-125 ml. Framintam aluatul pina devine neted. Formam o bila,o ungem cu putin ulei si o invelim in pelicula alimentara si o lasam sa se odihneasca timp de 30-40 minute.
Pentru a nu se inmuia prea tare strudelul vom ingrosa umplutura cu pesmeti zdrobiti.Pentru aceasta avem nevoie de citeva felii de paine alba, o uscam in cuptor si o macinam in blender.Apoi prajim in unt pesmetii macinati.
Intr-un alt vas pentru umplutura punem stafidele spalate/zvintate, miez de nuca maruntit.
Taiem merele, le stropim cu suc de lamaie,le punem impreuna cu miez de nuca si stafide,si adaugam zahar si praf de scortisoara.
Revenim la aluat. Presuram putina faina pe masa de lucru si incepem sa intindem aluatul cu sucitoarea cit se pate de tare.In final trebuie sa obtineti o foaie din aluat foarte subtire incit sa puteti vedea prin ea.Marginile te taiati daca sint mai grosute.
Ungeti foaia de aluat cu unt topit,si presurati cu pesmeti macinati lasind partea de aluat care va veni deasupra strudelului,ea fiind crusta,si marginile foii de aluat cite 4 cm pentru a o putea rula.Intindem desupra pesmetilor umplutura si incepeti a rula.
In timpul ce rulati ungeti cu unt.
Incalzim cuptorul la 180 grade si bagam strudelul la copt, in timp ce se coace il mai ungeti de citeva ori cu unt.
Lasati la copt timp de 40-45 minute,apoi dupa ce ati scos din cuptor ungeti cu restul de unt ce a mai ramas.
Presuram cu zahar pudra.
Il taiati felii 5-7 cm.Se serveste cald. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu